ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για Φαρμακοποιούς σε 7 Πόλεις της Ελλάδος

15η Health Expo

10o syfak

 

No upcoming event!
Super User

Super User

«Πρόληψη και Αυτοφροντίδα στο Σύγχρονο Φαρμακείο»

TheRoadShow

Εκπαιδευτικές Ημερίδες σε 7 πόλεις της Ελλάδας

5η Ημερίδα: Κυριακή 5/11/23, Αθήνα

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο 'ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΡΒΑΣ'

Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48-116 35 Αθήνα

Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Η Χαραμή ΑΕ, και το PHARMACYmanagement ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την υποστήριξη των Φαρμακευτικών Συλλόγων και της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, παρουσιάζουν για πρώτη φορά, μία σειρά εκπαιδευτικών Ημερίδων μέσα στο 2023, με κεντρικό θέμα: «Πρόληψη & Αυτoφροντίδα στο Σύγχρονο Φαρμακείο»,σε 7 πόλεις της Ελλάδας: Τρίπολη, Ηράκλειο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη, Ιωάννινα.

Η Ημερίδα, έχει ως στόχο να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο του φαρμακοποιού ως σύμμαχο του πολίτη στην πρόληψη, παροχή σωστής πληροφόρησης και πρόταση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και παραφαρμάκων, ενισχύοντας την αναφορά του Φαρμακείου ως ένα σημαντικό σημείο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η 5η Ημερίδα του RoadShow, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, από τις 09:45 π.μ. έως τις 15:50 μ.μ., στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο 'ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΡΒΑΣ'

Το Πρόγραμμα Ομιλιών, το οποίο απευθύνεται σε Φαρμακοποιούς και Βοηθούς Φαρμακείων, θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στους τομείς της πρόληψης, παροχής συμβουλών, υπηρεσιών, αλλά και διαχείριση της αυτοφροντίδας στο φαρμακείο του σήμερα.

Η διεξαγωγή της Ημερίδας υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, στοχεύει στην προσέλκυση των Φαρμακοποιών και Βοηθών Φαρμακείου όλης της Αττικής, τους οποίους καλούμε να συμμετάσχουν!

Δείτε εδώ το πρόγραμμα ομιλιών


«Γιατί ο δρόμος για μία πιο υγιή ζωή, περνά μέσα από το Φαρμακείο»

Σας περιμένουμε όλους!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παροχή υποστήριξης σε συναδέλφους, μέσω της δημοσίευσης υλικού που αφορά
επιστημονικές δραστηριότητες / μελέτες / δημοσιεύσεις από τα επικοινωνιακά μέσα της επιστημονικής εταιρείας, έπειτα από αίτημα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ), με στόχο την υποστήριξη της επιστημονικής δραστηριότητας των συναδέλφων φαρμακοποιών, ανακοινώνει τη δυνατότητα παροχής αρωγής, με τη δημοσίευση υλικού σχετικού στα επικοινωνιακά της μέσα (ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα), επιστημονικών μελετών, εγκεκριμένων από πανεπιστημιακά τμήματα ή σχολές και υπό την επίβλεψη πανεπιστημιακού καθηγητή η ερευνητή Εθνικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων, προς ενημέρωση του κοινού των φαρμακοποιών - μελών της εταιρείας.

Το προς δημοσίευση υλικό δύναται να αφορά: ερωτηματολόγια προς υποστήριξη εκπόνησης διπλωματικών εργασιών μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου, μέσω της επικοινωνίας από τα μέσα και γνωστοποίηση στους Φαρμακοποιούς μέλη της εταιρείας, νέες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και άλλες μελέτες που αφορούν την επιστήμη της φαρμακευτικής.

Το εν λόγω υλικό, θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της επιστημονικής εταιρείας www.efe.org. gr καθώς επίσης και στα κοινωνικά δίκτυα προς ενημέρωση του κοινού των φαρμακοποιών – μελών της εταιρείας.

Για την πραγματοποίηση των ως άνω, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις, προβαίνοντας στις παρακάτω ενέργειες:

• Να είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη στην επιστημονική εταιρεία.
• Να αποστέλλουν επιστολή/αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, με αναγραφή του αιτήματος υπ’ όψη της γραμματείας (Καθ. Ι. Χήνου) και αποστολή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
• Να αποστέλλουν περίληψη της έρευνας και του σκοπού της, υπογεγραμμένη από τον επιβλέποντα.
• Να υπάρχει πλήρης αναγραφή του Πανεπιστημιακού ή Ερευνητικού φορέα καθώς και του τίτλου της Έρευνας.

Έπειτα από την αποστολή των ανωτέρω και αξιολόγηση των προϋποθέσεων από το ΔΣ της εταιρείας, ο ενδιαφερόμενος, σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνει επίσημη απάντηση εκ του ΔΣ της εταιρείας. Με την αποδοχή του αιτήματος, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει επίσης ενημέρωση σχετικά με την πραγματοποίηση της προωθητικής ενέργειας.

 

Εκ του ΔΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΦΕ)


Βασικός στόχος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) αποτελεί η προαγωγή της φαρμακευτικής επιστήμης και πρακτικής, σε όλα τα επαγγελματικά περιβάλλοντα που αυτή εκφράζεται. Στα πλαίσια του στόχου αυτού, η ΕΦΕ ανακοινώνει την εκπόνηση σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιστημονικούς φορείς και αναγνωρισμένους επιστήμονες του χώρου, σειράς κατευθυντήριων οδηγιών απευθυνόμενες στους επαγγελματίες κοινοτικούς φαρμακοποιούς.

Ορισμός κατευθυντήριων οδηγιών

Κατευθυντήριες οδηγίες: Ως κατευθυντήριες οδηγίες για επαγγελματίες υγείας γενικώς, ορίζεται ένα σύνολο από συστάσεις που έχουν προκύψει έπειτα από συστηματική ανασκόπηση των διαθέσιμων επιστημονικών τεκμηρίων της τρέχουσας βιβλιογραφίας, σχετικά με τις κλινικές πρακτικές, τη διάγνωση και αναγνώριση, τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και τη συνολική διαχείριση μιας νόσου.

Υπεύθυνοι για την έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών είναι συνήθως επιστημονικές εταιρείες, επαγγελματικές οργανώσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Στόχος

Στόχος της ύπαρξης των κατευθυντήριων οδηγιών είναι να προάγουν τη συνεπή, σταθερή και υψηλής ποιότητας φροντίδα, ανάμεσα σε όλους τους διαφορετικούς εμπλεκόμενους επαγγελματίες υγείας, αλλά και τα διαφορετικά σημεία που ο ασθενής μπορεί να αναζητήσει βοήθεια, ώστε να επιτευχθούν τα βέλτιστα θεραπευτικά αποτελέσματα. Ο επαγγελματίας υγείας καλείται να χρησιμοποιήσει την επαγγελματική του κρίση κατά την εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών, κατά περίπτωση, καθώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ενδέχεται να χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα1.

Αναγκαιότητα ύπαρξης κατευθυντηρίων οδηγιών

Οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο στα συστήματα υγείας κάθε χώρας, δίνοντας πρόσβαση στους ασθενείς σε φαρμακευτικά προϊόντα και σχετιζόμενες υπηρεσίες.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες για τους κοινοτικούς φαρμακοποιούς κρίνονται πλέον αναγκαίες για τους εξής, παρακάτω λόγους:

1. Συνέπεια κατά την καθημερινή επαγγελματική πρακτική: Εξασφαλίζεται μια τυποποιημένη και στηριγμένη σε επιστημονικά τεκμήρια προσέγγιση κατά τη διαδικασία λήψεων αποφάσεων και παροχής φροντίδας προς τους ασθενείς, που απευθύνονται στο φαρμακείο.

2. Βελτίωση της ποιότητας: Αναγνώριση των περιοχών της καθημερινής πρακτικής που επιδέχονται βελτιώσεων με προτάσεις ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω εκπαίδευσης και άλλων παρεμβάσεων.

3. Εκτίμηση και διαχείριση ρίσκου: Ευκολότερη και συνεπής αναγνώριση σημείων επαγρύπνησης για τους ασθενείς και έγκαιρη αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργούν, οδηγώντας σε μείωση πιθανών ανεπιθύμητων συμβάντων για αυτούς, παράλληλα με σημαντική οικονομία πόρων για το σύστημα υγείας.

4. Εκπαίδευση ασθενών: Οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί επικοινωνούν στους ασθενείς χρήσιμες και επικαιροποιημένες πληροφορίες για τις παθήσεις τους, αλλά και τα φάρμακα που τους χορηγούνται για αυτές. Έτσι, οι ασθενείς κατανοούν σε βάθος τις λεπτομέρειες της κατάστασης υγείας τους και λαμβάνουν καλύτερες και στηριγμένες σε έγκυρη πληροφόρηση αποφάσεις για τη διαχείριση των προβλημάτων τους.

Οι τομείς στους οποίους οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί θα ωφεληθούν από τη δημιουργία κατευθυντήριων οδηγιών είναι πολλοί, καθώς το φαρμακείο είναι ο πιο εύκολα προσβάσιμος από τους ασθενείς χώρος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας2. Οι φαρμακοποιοί, καλούνται καθημερινά να δώσουν λύσεις σε πολλά και διαφορετικά κλινικά και πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται τόσο με την πρώιμη αναγνώριση σημείων επαγρύπνησης, όσο και με τη διαχείριση οξέων και χρόνιων παθήσεων, ενώ παράλληλα φροντίζουν την απρόσκοπτη λειτουργεία του φαρμακείου τους.

Ρόλοι του Φαρμακοποιού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του

Σύμφωνα με το έγγραφο που προήλθε από τη συνεργασία της FIP και του WHO το 2011, περί της δημιουργίας προτύπων ποιότητας στις φαρμακευτικές υπηρεσίες και ορθής φαρμακευτικής πρακτικής, τέσσερις (4) είναι οι βασικοί ρόλοι που εμπλέκονται ή οφείλουν να επιβλέπουν οι φαρμακοποιοί κατά απαίτηση της κοινότητάς τους ή των ατόμων που εξυπηρετούν:

• Παρασκευή, προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη, διανομή, χορήγηση και απόρριψη φαρμακευτικών προϊόντων.

• Παροχή αποτελεσματικής φαρμακοθεραπευτικής διαχείρισης.

• Συντήρηση και βελτίωση επαγγελματικής απόδοσης.

• Συνεισφορά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος υγείας και της δημόσιας υγείας.

Κατηγορίες δημιουργίας κατευθυντήριων οδηγιών

Με βάση αυτούς τους σημαντικούς ρόλους, παρουσιάζονται παρακάτω επιγραμματικά οι σημαντικότερες κατηγορίες για τις οποίες θα πρέπει να δημιουργηθούν κατευθυντήριες οδηγίες, απευθυνόμενες στους κοινοτικούς φαρμακοποιούς, σε εθνικό επίπεδο. Αυτές είναι οι εξής:

1. Διαχείριση φαρμακοθεραπείας: Αφορά τις βέλτιστες και πλέον ενημερωμένες πρακτικές για τη διαχείριση της φαρμακοθεραπείας, οι οποίες επικεντρώνονται στην παρακολούθηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων, των ανεπιθύμητων συμβάντων, την καθοδήγηση και συμβουλευτική των ασθενών.

2. Φροντίδα ασθενών: Οδηγίες και εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους φαρμακοποιούς να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται προβλήματα σχετιζόμενα με τη φαρμακευτική αγωγή, την ενδυνάμωση της συμμόρφωσης με τη θεραπεία και την παραπομπή τους σε κατάλληλους επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

3. Προαγωγή υγείας και προληπτική φαρμακευτική φροντίδα: Βελτιστοποίηση της εμπλοκής κοινοτικών φαρμακοποιών στην προώθηση συμπεριφορών που προάγουν τη συνολική υγεία της κοινότητας που υπηρετούν, τη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης της κοινότητας και τη διαχείριση των χρόνιων παθήσεων.

4. Τεχνολογία και καινοτομίες: Ένταξη νέων τεχνολογιών και επιστημονικής καινοτομίας στην καθημερινή πρακτική, με τρόπο που να εξυπηρετεί την πρόσβαση όλων των ασθενών σε αυτές, όσο πιο άμεσα γίνεται.

5. Επιχειρησιακή διαχείριση: Αποτελεσματικότερη διαχείριση της καθημερινότητας στο φαρμακείο σε τομείς όπως η διαχείριση προσωπικού, η ροή εργασίας, η διασφάλιση ποιότητας, η συνεχής επαγγελματική εκπαίδευση κ.ο.κ.

6. Γαληνική φαρμακευτική: Επιστημονικά δεδομένα και προτάσεις για τη βέλτιστη λειτουργία του φαρμακευτικού εργαστηρίου3,4.

Ο ρόλος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας στην ανάπτυξη κατευθυντήριων οδηγιών προς τους φαρμακοποιούς

Στα πλαίσια της προσπάθειας της ΕΦΕ για ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου του Έλληνα φαρμακοποιού, οι οδηγίες θα είναι διαθέσιμες και ελεύθερα προσβάσιμες για όλους τους φαρμακοποιούς, ανεξαρτήτως αν είναι ενεργά της μέλη της εταιρείας ή όχι.

Επιπρόσθετα, το ΔΣ της ΕΦΕ καλεί και ενθαρρύνει όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, αλλά και τις φαρμακευτικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην κατάρτιση κάποιων κατευθυντήριων οδηγιών, να έρθουν σε επαφή με τον Πρόεδρο της ΕΦΕ και Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, κ. Κωνσταντίνο Δεμέτζο.

Βιβλιογραφία

1. Introduction | Developing NICE guidelines: the manual | Guidance | NICE [Internet]. NICE; 2014 [cited 2023 Mar 26]. Available from: https://www.nice.org.uk/process/pmg20/chapter/introduction

2. World Health Organization. Regional Office for Europe. The legal and regulatory framework for community pharmacies in the WHO European Region [Internet].
World Health Organization. Regional Office for Europe; 2019 [cited 2023 Mar 26]. 86 p. Available from:
https://apps.who.int/iris/handle/10665/326394

3. Guidelines - ASHP [Internet]. [cited 2023 Mar 26]. Available from: https://www.ashp.org/Pharmacy-Practice/Policy-Positions-and-Guidelines/Browse-by-Document-Type/Guidelines

4. trs961-annex8-fipwhoguidelinesgoodpharmacypractice.pdf [Internet]. [cited 2023 Mar 26]. Available from: https://www.who.int/docs/default-source/medicines/norms-and-standards/guidelines/distribution/trs961-annex8-fipwhoguidelinesgoodpharmacypractice.pdf

Συγγραφέας Ηλίας Κατσόγιαννης, Φαρμακοποιός, Επιμέλεια ΔΣ ΕΦΕ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΕΦΕ)

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ)

 

Κωνσταντίνος Γαρδίκης

Κωνσταντία Γκραίκου

Κωνσταντίνος Δεμέτζος

Ηλίας Κατσόγιαννης

Νικόλαος Ναζίρης

Αγγελική Σιαμίδη

Ελένη Σκαλτσά

Βασιλική Τσαντήλα

Σοφία Μαρία Χατζηαντωνίου

Ιωάννα Χήνου

 

Υποψήφιοι για Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ)

Αθανάσιος Αρχοντίκης

Παύλος Σκούρσης

Επισκεφθείτε το παρακάτω link.

Το link αναφέρεται στην τεχνολογία και καινοτομία των εμβολίων για την καταπολέμηση των ιών.


 ΙΟΙ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΘ. Κ. ΔΕΜΕΤΖΟΣ 2020 

pita

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Προέδρου Καθηγητού κ. Κ. Δεμέτζου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας, σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.30 μ.μ. στην Αίθουσα Φαρμακογνωσίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είσοδος από την κεντρική είσοδο της "Σχολής Θετικών Επιστημών", στην συνέχεια ακολουθείτε τη σήμανση που οδηγεί στην Αίθουσα Φαρμακογνωσίας). 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν από την Ε.Φ.Ε., σε συνεργασία με την εταιρεία UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ, τα αριστεία υποτροφιών "ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ" διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020. 

Εκ της γραμματείας της Ε.Φ.Ε.

Ο τίτλος του βιβλίου «Η Φωνή της Επιστήμης και η Σιωπή της Φύσης» θέλει να καταδείξει τις σιωπηλές και αθόρυβες εξελίξεις και τα φαινόμενα τα οποία εξελίσσονται δυναμικά στη φύση, χωρίς εμείς να μπορούμε να τα αντιληφθούμε λόγω της κλιμάκωσης των διαστάσεων.

Η Φωνή της Επιστήμης και η Σιωπή της Φύσης.

Επίσης, θέλει να αναδείξει την επιστημονική έρευνα και τα διαχρονικά επιστημονικά εργαλεία και επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος, τα οποία χρησιμοποιούμε στον μακρόκοσμο και τα οποία αποτελούν τη φωνή της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια για την κατανόηση των σιωπηλών φυσικών διεργασιών και εξελίξεων.

Η «συνομιλία» αυτή του μακρόκοσμου με τον μικρόκοσμο για την προσέγγιση της δημιουργίας και της εξέλιξης των κτισμάτων του κόσμου αποτελεί τη σοφία της φυσικής τάξης και νομοτέλειας.

«H Σιωπή της Φύσης» «κυοφορεί» τα δημιουργήματα που ο άνθρωπος μέσω της «Φωνής της Επιστήμης» προσπαθεί να μελετήσει.

Η φιλοσοφία και η θεολογία αποτελούν επίσης τα εργαστήρια και τα εργαλεία του ανθρώπου για τη συμμετοχή του στην κατανόηση των διαδικασιών της δημιουργίας και της εξέλιξης, ώστε να μην μείνει «άμοιρος» των δυναμικών εξελίξεων στην αέναη πορεία της «κτίσης» και της δημιουργίας, υπερβαίνοντας τις εγγενείς ατέλειες και αδυναμίες του.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος είναι πτυχιούχος του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).

Η ουσία

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε ένα νέο επιστήμονα ο οποίος προσπαθεί να κατανοήσει δύσκολες επιστημονικές έννοιες, να τις οργανώσει και να δομήσει επιστημονική γνώση αλλά και να τις συνδέσει και με την κοινωνική καθημερινότητα.

Ο φυσικός χώρος του νεαρού επιστήμονα είναι η βιβλιοθήκη, ενώ ο παππούς, ως ξωτικό, προβάλλει άλλοτε ως παρελθόν και άλλοτε ως μέλλον και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της βιβλιοθήκης.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νεαρός επιστήμονας συζητώντας με τον παππού και οι δυσκολίες του επιστημονικού λόγου, αναδύονται ως εικόνες μέσα από ένα φανταστικό καθρέφτη.

Ο φανταστικός αυτός καθρέφτης αποτυπώνει συνεχώς θολές παραστάσεις και σηματοδοτεί κάθε φορά την ανεπάρκεια των εικόνων που εμφανίζονται μέσα από κάθε νέα γνώση.

Ο νεαρός επιστήμονας, ενώ συζητά δύσκολες επιστημονικές, κοινωνικές και φιλοσοφικές έννοιες με τον παππού, εντούτοις διαπιστώνει ότι κάθε νέα εικόνα που προκύπτει ως αποτέλεσμα νέων γνώσεων είναι πάντα μικρότερη ή και ασήμαντη μπροστά στην αμέσως επόμενη, δηλαδή, σε αυτή που αναδύεται και εμφανίζεται στον φανταστικό καθρέφτη ως αποτέλεσμα της συζήτησης με τον παππού και της απόκτησης νέων γνώσεων.

Το αδιέξοδο -στην πραγματικότητα η εξέλιξη των γνώσεων του νεαρού επιστήμονα- με τον παππού και τον καθρέφτη, αποτυπώνει την αέναη πάλη στην προσέγγιση της αλήθειας, αλλά και την ανάγκη της συνεχούς ανθρώπινης προσπάθειας για ένα ταξίδι, μια Οδύσσεια, στον συμπαντικό κόσμο που μας περιβάλλει.

Η ευχή

Εύχομαι και προσβλέπω το βιβλίο αυτό να είναι το έναυσμα και η κινητήριος δύναμη κυρίως των νέων, αλλά και αυτών που δυσκολεύτηκαν στη ζωή, να συνεχίσουν την κοπιώδη προσπάθειά τους για την προσέγγιση των σιωπηλών φυσικών διεργασιών και για την κατανόησή τους ως «προβολές» του μικρόκοσμου, στον μακρόκοσμο που μας περιβάλλει.

Η παρουσίαση του Βιβλίου θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00

Η Χαραμή ΑΕ, ως εταιρία επικοινωνίας και εκπαίδευσης συνδέει Φαρμακοποιούς, με το μεγαλύτερο και το πιο αξιόλογο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό περιοδικό PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και την ιστοσελίδα www.PharmaManage.gr, η οποία προσφέρει καθημερινή ενημέρωση και πληροφόρηση στον σύγχρονο φαρμακοποιό.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ), την Επιστημονική Εταιρεία όλων των Ελλήνων Φαρμακοποιών, προσκαλούν όλους τους φαρμακοποιούς όπως μας αποστέλλουν άρθρα με σχετικό περιεχόμενο, προκειμένου αυτά να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του www.PharmaManage.gr και στην ιστοσελίδα της ΕΦΕ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Άγγελος Σεμερτζάκης
Assistant Editor-in-chief
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
T. 210 984 3274

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4 
  •  Next 
  •  End 
Page 1 of 4

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ
efe sponsors2

 

Go to top