Super User

Super User

Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος, Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βραβεύθηκε στην πανηγυρική συνεδρίαση στις 21-12-2018 στη μεγάλη αίθουσα τελετών της Ακαδημίας Αθηνών, έπειτα από επιστημονική εισήγηση από την Τάξη των Θετικών Επιστημών και με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών.

demetzos16 660

Τη βράβευση στον τιμώμενο Καθηγητή έκανε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Αντώνιος Κουνάδης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Βασίλειος Πετράτος, ανακοίνωσε το σκεπτικό της βράβευσης του Καθηγητή, στην πανηγυρική της συνεδρίαση και είναι το παρακάτω.

ne

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών απονέμεται στον Καθηγητή της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανο-Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Κωνσταντίνο Ν. Δεμέτζο, για το επιστημονικό του έργο ‘PharmaceuticalNano-Technology. FundamentalsandPracticalApplications. Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές’.

Το έργο του τιμώμενου έχει την αρετή του νέου και πρωτοτύπου και παρέχει διεπιστημονικές προσεγγίσεις, που αφορούν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων νανοσυστημάτων μεταφοράς φαρμάκων και θεραπευτικών βιομορίων για τη θεραπεία των νόσων’.

BANNER 10η ΔιημερίδαΈκθεση

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία διοργανώνει το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας, στα πλαίσια της 10ης Διημερίδας + Έκθεσης για την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ στις 2-3 Φεβρουαρίου 2019, στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (MAICC). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω

Banner 1920χ1080 9η Διημερίδα 2BANNER 10η ΔιημερίδαΈκθεση
Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία διοργανώνει το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας, στα πλαίσια της 9ης Διημερίδας + Έκθεσης για την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ στις 20-21 Ιανουαρίου 2018, στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (MAICC). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω

Το 1ο Επιστημονικό συνέδριο Φαρμακευτικής φροντίδας με στόχο την επιμόρφωση των Ιατρών και των Φαρμακοποιών σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επικοινωνίας της Υγείας και Φαρμακευτικής Φροντίδας, διοργανώνει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία(ΕΦΕ) το Σάββατο 18 και τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην Αθήνα .
Η  ενημέρωση των ασθενών για τη σωστή χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού και ο ρόλος της πρόληψης και της προαγωγής υγείας, ο εμβολιασμός, η φαρμακοθεραπεία και η φαρμακευτική συμμόρφωση, ο φαρμακοποιός στο κέντρο της φαρμακευτικής φροντίδας σε μια εποχή βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι νέοι ορίζοντες της φαρμακευτικής φροντίδας και των υπηρεσιών υγείας στο φαρμακείο, φροντίδα και συμβουλές στο φαρμακείο σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις και αναπνευστικά προβλήματα, η διαχείριση της πολυφαρμακίας στους ηλικιωμένους, η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, οι απαιτήσεις της φαρμακοεπαγρύπνησης, κ.ά, αποτελούν θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Για την «Φιλοσοφία και την Πρακτική της Φαρμακευτικής Φροντίδας» θα μιλήσει η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Ομότιμη Καθηγήτρια στη Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ, Άννα Τσαντίλη - Κακουλίδου,  ενώ στις «Αλληλεπιδράσεις των Φυτοθεραπευτικών Φυτικών Προϊόντων, Συμπληρωμάτων Διατροφής & Συμβατικών Φαρμάκων» θα εστιάσει η Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων στην Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ, Ελένη Σκαλτσά.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές περιλαμβάνονται, ο Καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Ιωάννης Τούντας, ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος και Δ/ντής του  Τμήματος Διατροφογενετικής, της Ευρωκλινικής Αθηνών, Κωνσταντίνος Ξένος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ελένη Γελαστοπούλου, ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης,  ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ,  Στυλιανός Λουκίδης, κ.ά
Το 1ο Επιστημονικό συνέδριο Φαρμακευτικής φροντίδας  που είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ , θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 8ης Διημερίδας + Έκθεσης ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo στην περιοχή του αεροδρομίου.
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.
Αναλυτικά πρόγραμμα του συνεδρίου: http://www.pharmamanage.gr/images/8th/proskl-17-1-17.pdf

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, μεταξύ μελών και φίλων, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της  η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (ΕΦΕ) το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, σε γνωστό χώρο στην περιοχή της Καπνικαρέας στο κέντρο της Αθήνας.
Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους  ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής  Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), Καθ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΦΕΕ , πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Κλινικών Μελετών ΣΦΕΕ, αντιπρόεδρος & Γενικός διευθυντής Pharmaserve Lilly,  Σπύρος Φιλιώτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανθρωπιστής Οργάνωσης ΜΚΟ «Φαρμακοποιοί του Κόσμου», Σπύρος Σερεμίδης, ο πρόεδρος  της   Φαρμακευτικής  Σχολής του ΕΚΠΑ,  Παναγιώτης  Μαράκος, ο  πρόεδρος  της  Πανελλήνιας  Ένωσης  Φαρμακοποιών, Νίκος Κόλμαν, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανίας Καλλυντικών και Αρωμάτων, Θεόδωρος Γιαρμενίτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Νανοτεχνολογίας, Καθ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας, Καθ. Γεώργιος Παπαϊωάννου,  ενώ παρευρέθηκαν  πλήθος πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της  ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, φαρμακοποιών, δημοσιογράφων, φοιτητών  και φίλων της ΕΦΕ.

Τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΦΕ Καθηγητής Φαρμακευτικής Νάνο-Τεχνολογίας κ. Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος , ο οποίος , αφού προηγουμένως ευχαρίστησε  τους παρευρισκομένους, αλλά  και τους  ευγενικούς  χορηγούς της εκδήλωσης, προχώρησε στο σύντομο χαιρετισμό του. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε, δίνοντας έμφαση στη διεθνή δημοσιοποίηση, για πρώτη φορά, από την ΕΦΕ, ερευνητικών αποτελεσμάτων που αποτυπώνουν τη διάθεση και τις ανάγκες των ελλήνων φαρμακοποιών για συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Μίλησε επίσης, για την προσπάθεια επίτευξης μεγαλύτερης επικοινωνίας με τα επιστημονικά ευρωπαϊκά δίκτυα του χώρου του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιστημών (EUFEPS), της οποίας η ΕΦΕ είναι πλήρες και ισότιμο μέλος και ολοκλήρωσε κάνοντας λόγο και για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με την πολιτεία με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη συμβολή των φαρμακοποιών στην επίτευξη  καλύτερης κοινωνικής υγείας.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, το ΔΣ της ΕΦΕ απένειμε τιμητική διάκριση και ταυτόχρονα ανακήρυξε τον τ. Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ – Λίλλυ, Πρόεδρο του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EphForT, αλλά και φαρμακοποιό και μέλος της ΕΦΕ, κ. Διονύσιο Φιλιώτη σε Επίτιμο Εταίρο της ΕΦΕ, αναγνωρίζοντας  την προσφορά του στη φαρμακοβιομηχανία και στο εγχώριο επιχειρείν, καθώς και τη συμβολή της εταιρείας του στην ελληνική οικονομία. Παραλαμβάνοντας  τον τιμητικό έπαινο  ο Έλληνας επιχειρηματίας  δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος   γιατί , όπως είπε, «η μεγαλύτερη τιμή και η μεγαλύτερη καταξίωση για έναν άνθρωπο και έναν επαγγελματία είναι αυτή που προέρχεται από τους συναδέλφους του». Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε ποτέ να ζήσει μια τέτοια βραδιά και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συναδέλφους του και την οικογένειά του που για δεκαετίες τον στηρίζουν σε κάθε επίπεδο. «Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στους επιχειρηματικούς κόλπους έναν άνθρωπο και επιχειρηματία σαν τον κ. Διονύση Φιλιώτη που μας συμβουλεύει με τον καλύτερο τρόπο σε θέματα υγείας», είπε παίρνοντας κατόπιν το λόγο, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ.Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η βραδιά συνεχίστηκε με  την απονομή του αριστείου στην εφαρμοσμένη Φαρμακευτική Τεχνολογία με υποτροφία «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» στην υποψήφια Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνα Σουλελέ, το οποίο χρηματοδοτεί η φαρμακευτική εταιρεία UNI-PHARMA  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιουλία Τσέτη, αφού παρέδωσε την υποτροφία και  ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά  γεμάτη ελπίδα δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ της ΕΦΕ για την εξωστρέφεια που καταδεικνύει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία, είπε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι να υπάρξουν πολλές βραβεύσεις στο μέλλον και πολλές υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές. Επιθυμούμε και ελπίζουμε τα παιδιά μας να καταφέρουν να παραμείνουν στον τόπο μας γιατί τα έχουμε ανάγκη. Η φαρμακοβιομηχανία έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με “φρέσκιες” ιδέες και όραμα». Η ίδια δεν έκρυψε την ευχαρίστησή της εξαιτίας της παρουσίας  τόσων συναδέλφων και δασκάλων της που, όπως χαρακτηριστικά είπε, ακόμη πιστεύουν πως η επιστήμη έχει μέλλον και ακόμη επιζητούν και επιβραβεύουν την αριστεία.

Συγχαρητήρια στην ΕΦΕ έδωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός για το ανθρώπινο, αλληλέγγυο και κοινωνικό προφίλ που εκείνη παρουσιάζει, ενώ ο πρόεδρος  της Φαρμακευτικής  του ΕΚΠΑ  Παναγιώτης Μαράκος  ευχήθηκε το 2017  να είναι μια καλή χρονιά και να πάει καλά το επάγγελμα του φαρμακοποιού που τόσο βάλλεται πανταχόθεν.

Η ΕΦΕ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε επίσης τον φαρμακοποιό και σύμβουλο επιχειρήσεων κ. Πάρη Μποσκόπουλο και  την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εργαστηρίου της Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Τζούλια Αττά – Πολίτου, ως μέλη του προηγούμενου ΔΣ, για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη των δραστηριοτήτων της επιστημονικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Τέλος, η βραδιά ανέδειξε και δύο  τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί. Ο κ. Αναστάσιος Χατζηιωάννου του ομίλου Φαρμασέρβ – Λίλλυ κέρδισε δύο αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή και ανοικτή ημερομηνία για οποιονδήποτε προορισμού του εσωτερικού, προσφορά της εταιρείας Athenstravel και η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Άννα Τσαντίλη κέρδισε μια δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ από τα κέντρα ιατρικών αισθητικών εφαρμογών Skourasmed.

H Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) ενημερώνει πως δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Hellas PHARM 2016, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί η παρουσία του προέδρου της Καθ. Κωνσταντίνου Δεμέτζου, καθηγητή του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και της αντιπροέδρου Β΄ Ελένης Σκαλτσά, καθηγήτριας του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων (ΕΚΠΑ), σε πάνελ για την πιστοποιημένη δια βίου εκπαίδευση φαρμακοποιών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Υπεύθυνοι για την αιφνίδια και αδικαιολόγητη ακύρωση της ομιλίας του προέδρου της ΕΦΕ, την οποία ακολούθησε και η οικειοθελής αποχώρηση της κας Ελένης Σκαλτσά από την εκδήλωση, είναι οι διοργανωτές του συνεδρίου και όχι οι καθηγητές και μέλη του Δ.Σ της ΕΦΕ.
Η επιμόρφωση των φαρμακοποιών παραμένει στους πρωταρχικούς στόχους της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και ως εκ τούτου η ΕΦΕ εξακολουθεί να είναι ανοικτή σε συνεργασίες με τους επαγγελματικούς φορείς και τον ΙΔΕΕΑΦ
Εκ του Δ.Σ της ΕΦΕ

Ενισχύεται η ασφάλεια των φαρμάκων με την εισαγωγή νέων υποχρεωτικών χαρακτηριστικών (όπως αναγνωριστικά εναντίον της αλλοίωσης της συσκευασίας) για να προστατευτούν οι ευρωπαίοι πολίτες από τη χρήση πλαστών φαρμάκων, που ενδέχεται να περιέχουν συστατικά αμφιβόλου ποιότητας και ακατάλληλης δοσολογίας. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα εγγυηθούν την ασφαλή χρήση από τους ασθενείς και θα ενισχύσουν την ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού του φαρμάκου - από τους κατασκευαστές στους διανομείς και από εκεί στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία. Η εν λόγω πράξη, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα είναι η παρακάτω: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX%3A32016R0161&from=EN

Οι δραστηριότητες, σε επίπεδο εκπαίδευσης, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιστημών (EUFEPS), στην οποία είναι μέλος η ΕΦΕ, είναι στενά συνδεδεμένες με το πρόγραμμα κατάρτισης του SafeSciMeΤ. Σε αυτό, οι κύκλοι μαθημάτων έρχονται να καλύψουν όλους τους τομείς της ασφάλειας των φαρμάκων και πραγματοποιούνται από ειδικούς του πανεπιστημιακού χώρου, της βιομηχανίας, των ρυθμιστικών οργανισμών κ.ά. Αυτή τη στιγμή "τρέχουν" 5 προγράμματα, αλλά και Μάστερ, για τα οποία γίνονται αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακόμη και αν δεν κάνετε αίτηση, επισκεφθείτε το: http://www.safescimet.eu/courses/

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2 
  •  Next 
  •  End 
Page 1 of 2

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ

efe sponsors

 

Go to top