el  en

Super User

Super User

Αθήνα 12 Μαϊου 2019

 

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.)

 

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) σας ενημερώνει ότι από την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής το οποίο απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

 

- Κωνσταντίνος Δεμέτζος / Πρόεδρος

- Ιουλία Τσέτη / Α΄Αντιπρόεδρος

- Ελένη Σκαλτσά / Β΄Αντιπρόεδρος

- Ιωάννα Χήνου / Γενική Γραμματέας

- Αναστασία-Γεωργία Πίππα / Ταμίας

- Κωνσταντία Γκραίκου / Μέλος

- Νικόλαος Ναζίρης / Μέλος

- Αγγελική Σιαμίδη / Μέλος

- Σοφία Χατζηαντωνίου / Μέλος

 

Η διάρκεια θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται να είναι τριετής.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. / Ε.Φ.Ε.

 

Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος

Καθηγητής

Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.  

Ιωάννα Χήνου

Καθηγήτρια

Γεν.Γραμματέας Ε.Φ.Ε.

14ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Στις 11 Μαΐου 2019 στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων του 14ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου (Σίσι, Λασιθίου), ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου δια του προέδρου του κ. Καλδή, απένειμαν τιμητική βράβευση στον Καθηγητή Κωνσταντίνο Ν. Δεμέτζο, για την συνολική του προσφορά στην φαρμακευτική επιστήμη και στην εκπαίδευση, για την διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού του έργου, αλλά και για την βράβευση του από την Ακαδημία Αθηνών, όπως τόνισε ο πρόεδρος του συνεδρίου στην προσφώνηση του προς τον τιμώμενο. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Καθηγητής και Πρόεδρος της ΕΦΕ Κωνσταντίνος Δεμέτζος τιμάται για 2η φορά μέσα σε 6 χρόνια (11ο και 14ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο), γεγονός που φανερώνει την μεγάλη εκτίμηση της προσφοράς του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση, από την πατρίδα του την Κρήτη.

Βράβευση Καθηγητού Κωνσταντίνου Ν. Δεμέτζου Προέδρου της ΕΦΕ

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κύριοι Ι. Τσικανδηλάκης, Μ. Φουλεδάκης , Καθ. Κ. Δεμέτζος, Κ. Καλδής και Κ. Βαρδιαμπάσης.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΩΝ 17/04/2019


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ.Σ./Ε.Φ.Ε.
Γκραίκου Κωνσταντία Χημικός, Ph.D Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
Δεμέτζος Κωνσταντίνος Καθηγητής Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
Πίππα Αναστασία-Γεωργία (Νατάσσα) Φαρμακοποιός, Ph.D Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
Ναζίρης Νικόλαος Φαρμακοποιός, Υποψ.Διδάκτωρ
Σιαμίδη Αγγελική Φαρμακοποιός, Ph.D Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
Σκαλτσά Ελένη Καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
Τσέτη Ιουλία Φαρμακοποιός, Msc
Χατζηαντωνίου Σοφία Επικ.Καθηγήτρια Φαρμακευτικής, Πανεπιστημίου Πατρών
Χήνου Ιωάννα Καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Κουλάδη Μαρία-Μαρίνα Καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
Μποσκόπουλος Πάρις Φαρμακοποιός, Σύμβουλος επιχειρήσεων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (Γ.Σ.) ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Δ.Σ.)
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.)


Καλούνται τα μέλη της Ε.Φ.Ε. σε Τακτική Γ.Σ. και εκλογή νέου Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε. την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 17:00 μ.μ.
στην Αίθουσα Φαρμακογνωσίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου).

Η είσοδος είναι από την κεντρική είσοδο της ‘ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ’ (μεγάλο πάρκινγκ).

Στη συνέχεια παρακαλούμε να ακολουθείτε τη σήμανση που οδηγεί στην Αίθουσα Φαρμακογνωσίας.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 17:00 μ.μ. η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως απαρτίας.

 

ΘΕΜΑΤΑ Γ.Σ

  • Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
  • Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  • Αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ.

 

ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε. ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ
Τα μέλη της Ε.Φ.Ε. έχουν δικαίωμα ψήφου εφόσον έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και για το έτος 2019.

Μπορούν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. πριν την ψηφοφορία.

Όσα μέλη δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το έτος 2019 δεν μπορούν να ψηφίσουν και δεν προσμετρούνται στην απαρτία.

Η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας λήγει δύο (2) ώρες μετά την έναρξή της.

Μέλη της Ε.Φ.Ε. με δικαίωμα ψήφου μπορούν να γίνουν οι πτυχιούχοι Φαρμακευτικών Σχολών ή πτυχιούχοι άλλων σχολών με διδακτορικό στις φαρμακευτικές επιστήμες με αποστολή της αίτησης εγγραφής και κατάθεση της συνδρομής τους, μέχρι την ημερομηνία της Γ.Σ.

Η αίτηση εγγραφής μπορεί να τυπωθεί από την ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ε. www.efe.org.gr και να σταλεί μαζί με το καταθετήριο σε κάποιο από τα ακόλουθα e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Η ετήσια συνδρομή για το έτος 2019 μπορεί να κατατεθεί στην τράπεζα με τα στοιχεία του λογαριασμού που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ε., στη σχετική αίτηση εγγραφής μέλους.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
Τα μέλη της Ε.Φ.Ε. τα οποία διαμένουν στην επαρχία ή δεν μπορούν να είναι παρόντα στην ψηφοφορία, μπορούν να τυπώσουν το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους και να ψηφίσουν επιστολικά.

Ο μέγιστος αριθμός σταυρών (+) ή του συμβόλου (Χ) στο αριστερό σημείο του ονόματος του υποψηφίου, είναι μέχρι εννέα (9) και μέχρι δύο (2) για την εξελεγκτική επιτροπή.

Το ψηφοδέλτιο τοποθετείται σε φάκελο χωρίς στοιχεία και χωρίς οποιαδήποτε σημείωση ή σήμα στις δύο πλευρές του φακέλου. Ακολούθως τοποθετείται σε μεγαλύτερο φάκελο στον οποίο εξωτερικά στην πίσω πλευρά το μέλος θα αναγράψει ως αποστολέας όνομα/επίθετο και τα ακριβή στοιχεία διεύθυνσής του.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η ψήφος θα πρέπει να τον αποστείλει μέχρι και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 μέσω ΕΛΤΑ (express ή απλή αποστολή βάση σφραγίδας ταχυδρομείου) στην παρακάτω διεύθυνση:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Φ.Ε.)
Εμ. Μπενάκη 30 & Ακαδημίας, 15771 ΑΘΗΝΑ
Υπ΄όψιν Καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Δεμέτζου

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
Η υποβολή υποψηφιοτήτων για μέλη του Δ.Σ. και για την εξελεγκτική επιτροπή γίνεται με ηλεκτρονική αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) του Προέδρου της Ε.Φ.Ε. Καθηγητού Κωνσταντίνου Δεμέτζου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Η υποβολή της υποψηφιότητας πρέπει να συνοδεύεται απο την επιστημονική και επαγγελματική ιδιότητα του υποψηφίου.

Οι υποψήφιοι όπως και τα μέλη της Ε.Φ.Ε. με βάση το Καταστατικό πρέπει να είναι πτυχιούχοι Φαρμακευτικών Σχολών ή πτυχιούχοι άλλων σχολών με διδακτορικό στις φαρμακευτικές επιστήμες.

Οι καθηγητές των Φαρμακευτικών Σχολών, όλων των βαθμίδων, αυτοδίκαια μπορούν να είναι μέλη της Ε.Φ.Ε.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τα μέλη της Ε.Φ.Ε. τα οποία έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στην Ε.Φ.Ε. (συνδρομή) για το έτος 2019.

Όσοι έχουν οικονομική εκκρεμότητα και επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα, πρέπει να καταθέσουν στον λογαριασμό της Ε.Φ.Ε. την ετήσια συνδρομή τους για το έτος 2019 (20,00 Ευρώ) και να αποστείλουν το καταθετήριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) του Προέδρου της Ε.Φ.Ε. Καθηγητού Κωνσταντίνου Δεμέτζου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μαζί με την υποβολή της υποψηφιότητάς τους μέχρι την ημερομηνία λήξης των υποψηφιοτήτων. Η ετήσια συνδρομή για το έτος 2019 μπορεί να κατατεθεί στην τράπεζα με τα στοιχεία του λογαρισμού που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ε., στη σχετική αίτηση εγγραφής μέλους.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης της Κάρτας Μέλους της Ε.Φ.Ε.

Τηλ. επικοινωνίας κ. Κωνστ. Δεμέτζου 6973885467

Στις 17-2-2019 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας δια του προέδρου του Στράτου Καρλατήρα, στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας, τίμησε τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δεμέτζο για την προσφορά του στην επιστημονική έρευνα και στην φαρμακευτική νανοτεχνολογία. Ο Καθηγητής στο πλαίσιο της ημερίδας έδωσε διάλεξη με θέμα 'Εμβόλια και Νανοτεχνολογία'.

Στις 13-2-2019 η Ελληνική Εταιρεία Νανοτεχνολογίας (ΕΛΕΝΕΠΥ) κατά την διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιατικής πίτας στον εντευκτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τίμησε τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δεμέτζο για την προσφορά του στους σκοπούς της Εταιρείας και την έρευνα του στην Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Την βράβευση έκανε ο Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος πρόεδρος της ΕΛΕΝΕΠΥ.

photo

Tην Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας για το 2019 της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν εκ μέρους της Uni-pharma & InterMed, δύο υποτροφίες και ένα Αριστείο για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, στη μνήμη του Κλέωνα Τσέτη.

Ειδικότερα, απονεμήθηκαν: αριστείο στην εφαρμοσμένη Φαρμακευτική Τεχνολογία με υποτροφία «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», στον υποψήφιο διδάκτορα της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών Νικόλαο Ναζίρη και δυο υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας στην Κωνσταντίνα Σουλελέ και στην Ειρήνη Χριστοδούλου. Τις απονομές πραγματοποίησαν, ο Καθηγητής Φαρμακευτικής Νανο-Τεχνολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Δεμέτζος και ο Operations director της Uni-pharma Αθανάσιος Αρχοντίκης

 Demetzos video

Συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Δεμέτζου - Προέδρου της ΕΦΕ στο πλαίσιο της 10ης Διημερίδας και Έκθεσης & του 3ου Συνεδρίου Φαρμακευτικής Φροντίδας - Αθήνα, 2 & 3 Ιανουαρίου 2019

Κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Φαρμακευτικής Φροντίδας της ΕΦΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 2 & 3 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 10ης Διημερίδας + Έκθεσης ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, η ΕΦΕ απένειμε τιμητική διάκριση στον καθηγητή Γεώργιο Παπαϊωάννου, για την πολύτιμη συμβολή του στο τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ.

 DSC0115

 

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3 
  •  Next 
  •  End 
Page 1 of 3

ΦΙΛΟΙ ΕΦΕ - ΧΟΡΗΓΟΙ
efe sponsors2

 

Go to top